• VRAGEN? BEL ONS: 0294 26 66 13
Dynamic Ceramics

De mensen die bij New Terracotta werken zijn de erfgenamen van een rijke keramische traditie. Deze meesters maken bij de productie gebruik van eeuwenoude technieken die al generaties lang worden doorgegeven en gekoesterd. Met eigen inhouse designers onderzoeken en ontwikkelen ze continu de meest uiteenlopende en inspirerende ideeën om zo de speciaal door ons geselecteerde klei, kleurstoffen en glazuur steeds weer nieuw leven in te blazen. Zo zorgt New Terracotta voor “First Sensations” in Interior & Exterior Ceramics Design.

Showroom
In Loenen aan de rivier De Vecht vindt U de intieme QuintaLisque showroom, waar U de beeldschone New Terracotta tegels op uw gemak kunt bekijken.
“Aconteceu um azulejo novo !”
AZULEJOS zijn de typisch Portugese tegels. Ze vormen een zeer karakteristiek element van de rijke en lange Portugese cultuur en vertellen ons het verhaal van haar rijke historie. De azulejos van New Terracotta passen wonderbaarlijk goed in modern interior design. Net zoals wereldberoemde zangeressen Mariza, Ana Moura, Dulce Pontes en Cristina Branco nieuwe inhoud hebben gegeven aan de Fado, is het de New Terracotta groep gelukt om die andere Portugese traditie, de azulejos, van binnenuit te vernieuwen. Wanneer de luisteraar door een fado wordt geraakt, dan zeggen de Portugezen “aconteceu fado,” een fado “is geschiedt.” Wanneer de tegels van New Terracotta hun plek hebben gevonden, dan zeggen we “aconteceu um azulejo novo,” een “nieuwe tegel is geschiedt.”
Impressions from New Terracotta
Het Atelier
Op de werkvloer bij New Terracotta gaan ambacht en inspiratie samen in de vervaardiging van nieuw Portugees handgemaakt keramiek. De moderne collecties wand- en vloertegels, de “new azulejos,” worden stuk voor stuk met de hand vervaardigd door doorgewinterde vaklieden. Het idee is eigenlijk heel simpel. We combineren eeuwenoude technieken met eigentijdse esthetiek, creativiteit en kunstzinnigheid.
Kleuren & Glazuren
QuintaLisque levert geen standaard tegels, maar een haast oneindig aantal combinaties van vormen, afmetingen, kleuren en glazuren. Kies hier de kleuren en glazuren.
Producten
QuintaLisque levert een groot assortiment vormen en afmetingen, die kunnen worden gecombineerd in vrijwel elk door U gewenst bijzonder patroon.
Kleurensample aanvragen?
Wilt u het product eerst zien en voelen? Bestel kleurensamples van onze tegels om de juiste keuze te kunnen maken of kom langs in onze showroom.