• VRAGEN? BEL ONS: 0294 26 66 13

Tegeltjeswijsheden

Op 15 september as. is het zover. Dan gaat onze prachtige showroom QuintaLisque in Loenen aan de Vecht open en ga ik Nederland veroveren met unieke tegels uit Portugal. Maar ook met de Italiaanse Carti Colori verf, geschikt voor kalk- en krijtverftechnieken. Met de verf en de tegels combineren we Italiaans én Portugees interieur design van het hoogste niveau.

Kunstenaars
De New Terracotta fabriek in Portugal werkt met 25 gepassioneerde ambachtslieden – liever gezegd kunstenaars – die de bekende Portugese tegel opnieuw hebben uitgevonden. Ik maak graag een vergelijking met de Portugese fado’s, die nu ook in nieuwe versies worden uitgevoerd. Elke tegel heeft zijn eigen ziel en is met de hand gemaakt. De collecties “New Azulejos” van New Terracotta presenteren wij als enige in Nederland. Een aantal tegels zijn zowel geschikt voor op de wand als op de vloer. In de showroom laat ik graag onze collectie zien. Maar ik maak ook moodboards, lever samples van tegels, stel monsters samen van kleuren verf en deel mijn kennis op het gebied van bouw en verbouwing en interieur.

Weg van de gebaande paden
Wie naar Portugal op vakantie gaat, kan er niet omheen: Elk souvenirstalletje puilt uit van de tegeltjes. Van dezelfde tegeltjes, dat wel. Alles op dezelfde manier beschilderd. In dezelfde traditionele kleuren en patronen.
Maar wie van het gebaande pad af durft te gaan, ontdekt het nieuwe Portugal. Een Portugal waar gepassioneerde handwerkslieden de traditie opnieuw uitvinden. Die experimenteren met nieuwe vormen, nieuwe kleuren, reliëf. En die de Portugese tegel een nieuwe dimensie geven. Speciaal voor mensen die zich voor hun interieur niet tot de gebaande paden willen beperken.

Passie en liefde
Ik heb er ontzettend veel zin in en ga er voor de volle 100 procent tegenaan. We hebben mooie, eerlijke producten die met zorg worden gemaakt. Ik werk in de keten samen met mensen die passie en liefde voor het ambacht hebben. De mogelijkheden zijn oneindig. En het fijne is dat de eerste klanten ons al gevonden hebben, nog voor de officiële opening! Dan tot slot nog even de openingstijden: vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Op zondag en maandag zijn we gesloten, maar uiteraard kan iedereen op afspraak naar de showroom komen. En voor wie niet kan wachten: op deze site kun je ook al zelf aan de slag met het maken van een keuze en samples bestellen. Kijk maar onder de knop samples op de site.